培訓

網校

教材

題庫

您現在的位置:浙江十一选五走势图一>備考資料>高升專試題>2018年成人高考高升專英語考試試題及答案(一)

2018年成人高考高升專英語考試試題及答案(一)

時間:2019年11月29日 廣州成考網,專注浙江十一选五走势图一

導讀:2018年成人高考高升專英語考試試題及答案分析(一)

2018年成人高考高升專英語考試試題及答案分析(一)

1. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

A. just has got married B. has just married

C. was just married D. has just got married

正確答案是:D

2. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

A. had to B. have to C. has to D. must have to

正確答案是:C

3. Rarely _______ so difficult a problem.

A. she could have faced with B. could have she faced with

C. she could have been faced with D. could she have been faced with

正確答案是:D

4. ______ a dog on the road, the car stopped.

A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

正確答案是:C

5. I asked my teacher _______.

A. what courses should I take B. should I take what courses

C. I should take what courses D. what courses I should take

正確答案是:D

6. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

正確答案是:A

7. There aren’t many pandas ________ in the world today.

A. alive B. living C. lively D. lived

正確答案是:A

8. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

正確答案是:B

9. It _______ to me that he was jealous.

A. happened B. took C. occurred D. felt

正確答案是:C

10. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

正確答案是:D

11. Please ______ me at the station on time.

A. meeting B. to meet C. meet D. met

正確答案是:C

12. _______ “hello”, he reached out his hand.

A. Said B. Saying C. To say D. Say

正確答案是:B

13. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

正確答案是:B

14. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a

judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

正確答案是:A

15. Please telephone me half an hour _______.

A. in charge B. in advance C. in time D. in front

正確答案是:B

16. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

A. are B. is C. are being D. is being

正確答案是:A

17. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

A. refer B. suggest C. recommend D. propose

正確答案是:C

18. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

正確答案是:C

19. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

A. as B. so as to C. so that D. so as

正確答案是:C

20. His report on the space exploration was really ________.

A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

正確答案是:A

21. Your chair needs _______.

A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

正確答案是:B

22. I hate to see papers _______ in pencil.

A. writing B. to write C. written D. write

正確答案是:C

23. The job made her dependent _______ her husband.

A. on B. from C. of D. to

正確答案是:A ----

24. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

A. had made B. made C. is making D. has made

正確答案是:D

25. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

A. catch B. accept C. take D. listen

正確答案是:A

26. _______determines a good meal varies from country to country.

A. What B. That C. It D. Which

正確答案是:A

27. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

正確答案是:C

28. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

A. us going B. we are going C. to go D. our going

正確答案是:D

29. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

A. run away with B. run down C. run off D. run out of

正確答案是:D

30. It was in 1930 _______ he became a university student.

A. when B. that C. which D. and

正確答案是:B

41. I am very _______ to you for your help.

A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

正確答案是:A

42. You _______ go now. It’s very late.

A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

正確答案是:C

43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

A. it B. this C. there D. which

正確答案是:C

44. Why not _______ me earlier?

A. to tell B. tell C. telling D. told

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

正確答案是:C

46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

正確答案是:C

--------------------------------------------------------------------------------

47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

A. similar B. equal C. compared D. corresponding

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

正確答案是:A

49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

A. when B. that C. until D. after

正確答案是:A

50. In his time he enjoyed a reputation _______.

A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

?. Cloze (20 points)

Directions:

For each blank in the following , , , , passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the

one that is most suitable and mark your answer by blankening the corresponding letter on the Answer Sheet.

Robert Edwards was blinded in a traffic accident. He was also a little deaf _51_ old age. Last week, he was taking a walk

near his home when a thunderstorm came. He hid _52_ the storm under a big tree and was struck by lightning. He was

knocked _53_ the ground and woke up some 20 minutes _54_, lying face down in water in water below a tree. He went into

the house and lay down in bed. A short time later, he awoke; his legs felt _55_ and he was trembling, but, when he opened his

eyes, he could see the clock across the room fading in and out in front of him. When his wife entered, he _56_ her for the first

time in nine years. Doctors _57_ that he had regained his sight and hearing obviously from the flash of lightning, but they were

unable to explain that. The only _58_ explanation offered by one doctor was that, _59_ Edwards lost his sight as a result of trauma in a terrible accident, perhaps the only way it could be restored was by _60_ trauma.

51.A. because B. because of C. as D. since

正確答案是:B

52.A. from B. away C. against D. contrary

正確答案是:A 您的答案是:

53.A. at B. in C. to D. on

正確答案是:D

--------------------------------------------

正確答案是:C

55.A. dying B. dead C. die D. being died

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

56.A. saw B. watched C. noticed D. examined

正確答案是:A

--------------------------------------------------------------------------------

57.A. say B. thought over C. made sure D. agreed to

正確答案是:C

58.A. possibly B. possible C. probably D. mainly

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

59.A. although B. because of C. even though D. since

正確答案是:D

--------------------------------------------------------------------------------

60.A. others B. other C. another D. one other

正確答案是:C

--------------------------------------------------------------------------------

?. Reading Comprehension (60 points)

Directions:

There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.Passage One

In ancient times wealth was measured and exchanged in things that could be touched: food, tools, and precious metals and stones. Then the barter system was replaced by coins, which still had real value since they were pieces of rare metal. Coins were followed by fiat money, paper notes that have value only because everyone agrees to accept them.

Today electronic monetary systems are gradually being introduced that will transform money into even less tangible forms, reducing it to a series of “bits and bytes”, or units of computerized information, going between machines at the speed of light. Already, electronic fund transfer allows money to be instantly sent and received by different banks, companies, and countries through computers and telecommunications devices.

61. Which of the following would be the most appropriate title for the passage?

A. International Banking Policies B. The History of Monetary Exchange

C. The Development of Paper Currencies D. Current Problems in the Economy

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

62. According to the passage, which of the following was the earliest kind of exchange of wealth?

A. Bartered foods B. Fiat money C. Coin currency D. Intangible forms

正確答案是:A 您的答案是:

--------------------------------------------------------------------------------

63. The author mentions food, tools and precious metals and stones together because they are all ________.

A. useful items B. articles of value

C. difficult things to obtain D. material objects

正確答案是:D

--------------------------------------------------------------------------------

64. According to the passage, coins once had real value as currency because they ______.

A. represented a great improvement over barter

B. permitted easy transportation of wealth

C. were made of precious metals

D. could become collector’s items

正確答案是:C 您的答案是:

--------------------------------------------------------------------------------

65. Which of the following statements about computerized monetary systems is NOT supported by the passage?

A. They promote international trade.

B. They allow very rapid money transfers.

C. They are still limited to small transactions (交易).

D. They are dependent on good telecommunications systems.Passage Two

正確答案是:C

--------------------------------------------------------------------------------

At the University of Kansas art museum, scientists tested the effect of different colored walls on two groups of visitors to an exhibit of paintings. For the first group the room was painted white; for the second, dark brown. Movement of each group was followed by an electrical equipment under the carpet. The experiment showed that those who entered the dark brown walked more quickly, covered more area, and spent less time in the room than people in the white one. Dark brown made people more active, but the activity ended sooner. Not only the choice of colors but also the general appearance of a room affects those inside. Another experiment presented people with photographs of faces whose energy was to be commented. Three groups of people were used; each was shown the same photos, but each group was in an ordinary room—a nice office.

The third was in a tastefully designed living room with carpeting. Results showed that the people in the beautiful room tend to

give higher marks to the faces than those in the ugly room did. Other studies that students do better on tests taken in comfortable room than in ordinary-looking or ugly rooms.

66. Which of the following is the best expression of the main idea of this passage?

A. People in beautiful rooms tend to give higher marks to photos of faces than people in ugly rooms

B. The color and general appearance of a room have a deeper effect on the behavior of the people in it

C. The University of Kansas has studied the effects of the color of room on people’s behavior

D. Beautifully furnished, light-coloured rooms make people more comfortable than ugly, dark rooms

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

67. According to the passage, we may conclude that the whiter a room is ________.

A. the longer people like to stay in it B. the sooner people in it will leave

C. the more active people in it will become D. the more excited people

正確答案是:A

--------------------------------------------------------------------------------

68. What is referred to as the “general appearance” in this passage is ________.

A. how many broad windows a room has, through which sunlight might come in

B. the size of a room

C. whether there are beautiful walls in a room

D. what the room looks like

正確答案是:D

--------------------------------------------------------------------------------

69. This passage provides us with _______.

A. a piece of scientific information B. a normal lesson

C. an interesting test D. a piece of news

正確答案是:A

--------------------------------------------------------------------------------

70. At least how many tests were carried out by the scientists referred to in this passage?

A. Three B. Two C. Only one D. No one knows Passage Three

正確答案是:A

--------------------------------------------------------------------------------

The water we drink and use is running short in the world. We all have to learn how to stop wasting our limited water. One

of the steps we should take is to find ways of reusing it. Experiments have already been done in this field.

Today in most large cities, fresh water is used only once, then it runs into waste system. But it is possible to pipe the used

water to a purifying factory. There it can be filtered and treated with chemicals so that it can be used again, just as it were fresh

from a spring.

But even if every large city purified and reused its water, we still would not have enough. Then we could turn to the

oceans. All we’d have to do to make use of the seawater on earth is to get rid of the salt. This process is called desalinization,

and it is already in use in many parts of the world.

71. The way to stop wasting our limited water is to ________.

A. do experiments with water B. purify the used water and reuse it

C. use fresh water once again D. make use of seawater

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

72. The following tells us how to reuse the used water. Which is the right order of the passage?

A. to have the used water filtered B. to put chemicals in it

C. to pipe it to the users D. to pipe the used water to be purified to a factory

正確答案是:A

--------------------------------------------------------------------------------

73. There wouldn’t be enough water for us if we didn’t _________.

A. turn to the oceans for more water B. reuse used water and make use of seawater

C. desalt seawater D. take steps to reuse all water on earth

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

74. The would “it” in the last sentence refers to _______.

A. seawater B. purified water

C. the process of getting rid of the salt in seawater

D. the process of collecting salt from the sea oceans

正確答案是:C

--------------------------------------------------------------------------------

75. The best title for the passage is “_______”.

A. How to Reuse Water

B. Two Solutions to the Problem of Water Shortage

C. Stop Wasting Our Limited Water

D. How to Make Use of SeawaterPassage Four

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

Some people hate everything that is modern. They cannot imagine how anyone can really like modern music; they find it

hard to accept the new fashions in clothing; they think that all modern painting is ugly; and they seldom have a good word for

the new buildings that are being built everywhere in the world. Such people look for perfection in everything, and they take

their standards of perfection from the past. They are usually impatient with anyone who is brave enough to experiment with new or to express himself or the age in materials original ways. It is, of course, true that many artists do not succeed in their

work and instead produce works that can only be considered as failures. If the work of art is a painting, the artist’s failure

concerns himself alone, but if it is a building, his failure concerns others too, because it may damage the beauty of the whole

place. This does sometimes happen, but it is completely untrue to say, as some people do, that modern architecture is nothing.

We can’t judge every modern building by the standards of the ancient time, even though we admire the ancient buildings. Technologically, the modern buildings are more advanced. The modern architect knows he should learn from the ancient works, but with his greater resources of knowledge and materials, he will never be content to imitate the past. He is too proud to do

that.

76. Some people hate everything that is modern because _______.

A. they are aged B. they find it hard to accept modern things

C. they take their standards of perfection from the Greek

D. they look at things by the standards of the past

正確答案是:D

--------------------------------------------------------------------------------

77. The writer of the passage thinks that ________.

A. it is true to say artists fail in their work

B. it is untrue to say artists fail in their work

C. it is true to say some artists fail in their work

D. it is true to say only painters fail in their work

正確答案是:C

--------------------------------------------------------------------------------

78. The writer thinks the failure of a building _______.

A. means nothing B. concerns others

C. concerns only the artist D. concerns all the people in the world

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

79. The writer thinks that _________.

A. we can’t judge buildings by the ancient standards

B. we can’t judge all the buildings by the ancient standards

C. we can’t judge all the modern buildings by the ancient standards

D. we can’t judge modern buildings

正確答案是:C 您的答案是:, <, BR>--------------------------------------------------------------------------------

80. Technologically, the modern buildings are more advanced. The sentence means _____.

A. the ancient architects had no technology

B. the modern architects use more advanced technology

C. the modern buildings are advanced because they are completely different from the ancient buildings

D. the modern buildings are more beautiful

正確答案是:B

--------------------------------------------------------------------------------

?. Writing (20 points)

Directions:

For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 80 words on the title: Where to Live-in the

City or in the Country? Base your composition on the outline given below.

1.一些人喜歡住在城市,因為城市生活有許多便利。

2.但有些人喜歡住在農村。

3.我認為,……

正確答案是:

Where to live —in the City or in the Country

Some people like living in the city because city life has many advantages. They think there are more job opportunities in

cities, life there is more colorful and meaningful than that in the country, and there are more modern conveniences in cities for

people to enjoy.

But some other people prefer to live in the countryside. They say life in the countryside is closer to nature and better for

their health, life there is quieter and that country people are more honest than city people.

I would like to live in a city when I am young to earn enough money and I live in the countryside when I am old for

having a quite life.

1. I’ve stayed in a lot of different hotels and nothing else this one.

A. wins

B. makes

C. matches

D. takes

參考答案:C

2. The suggestion to the meeting was adopted.

A. to send

B. sending

C. sent

D. send

參考答案:C

3. You’d better smoking, John.

A. give out

B. give in

C. give up

D. give away

參考答案:C

4. After I the medicine, I felt much better.

A. had

B. ate

C. drank

D. took

參考答案:D

5. Tom said that he picked up a wallet on his way home yesterday.

A. to

B. /

C. from

D. for

參考答案:B

6. I have made my mind to work harder at English from now .

A. up…/

B. out…/

C. up…on

D. in…on

參考答案:C

7. I have five books in my bag, one is novel, are textbooks.

A. another

B. other

C. the other

D. the others

參考答案:D

8. I hear that Zhang Ling is going to marry a foreigner.

A. with

B. to

C. for

D. /

參考答案:D

9. When did you from Beijing tomorrow?

A. leave

B. begin

C. start

D. leave for

參考答案:C

10. ”Did you my English book yesterday?" “No, I didn’t. Did you it to Jane?”

A. borrow …borrow

B. borrow…lend

C. lend…lend

D. lend…borrow

參考答案:B

11. The box is too heavy for the boy .

A. to lift it

B. to lift

C. lift

D. lifting it

參考答案:B

12. It’s two years since he our club.

A. took part in

B. entered for

C. joined

D. attend

參考答案:C

13. It was _ who told me about the news.

A. herself

B. himself

C. he

D. themselves

參考答案:C

14. The wind was strong we could hardly move forward.

A. too; too

B. too; that

C. so; that

D. so; as

參考答案:C

15. Miss Alan read many other reference books the one written by Dr. Martin.

A. except

B. except for

C. besides

D. instead

參考答案:C

16. It must a great deal to live in such a big city.

A. take

B. cost

C. pay

D. spend

參考答案:B

17. She spends an hour English every morning.

A. to read

B. reads

C. reading

D. read

參考答案:C

18. All of us considered him .

A. honest

B. is honest

C. be honest

D. to be honest

參考答案:A

19. It me about an hour to go to work every day.

A. spends

B. takes

C. cost

D. pay

參考答案:B

20. There of stars in the sky.

A. is a million

B. are million

C. is million

D. are millions

參考答案:D

21. Six five is thirty.

A. times

B. plus

C. minus

D. divides

參考答案:A

22. In China, before dinner you sometimes get a hot, cloth, which you can clean your face and hands.

A. damp

B. clean

C. dark

D. dirty

參考答案:A

23. He received a blow on the hea D. It didn’t worry him at the time, but it very troublesome later.

A. is

B. was

C. will

D. was to be

參考答案:D

24. But here is my words counts.

A. it, that

B. it, /

C. /, that

參考答案:A

25. The river by two feet after the heavy rain.

A. rise

B. rose

C. raise

D. raised

參考答案:B

26. ”Will you give this message to Mr White, please?” “Sorry, I can’t. He doesn’t work here ”

A. any longer

B. any long

C. no more

D. no longer

參考答案:A

27. Peking is of People’s Republic of China.

A. the capital; /

B. the capital; the

C. capital; the

D. capital; /

參考答案:B

28. Do you know the girl sitting the bus?

A. in front of

B. in the front of

C. in front

D. at front of

參考答案:B

29. We will speak to her about it .

A. sometimes

B. sometime

C. some times

D. some time

參考答案:B

30. I like to others playing basketball.

A. watch

B. see

C. look

D. notice

參考答案:A

31. I don’t like the hotpot in Chongqing, it’s delicious.

A. though

B. because

C. since

D. /

參考答案:A

32. You are just a student. could you afford to buy a computer?

A. How

B. What

C. Why

D. Where

參考答案:A

33. She a present from him, but did not it.

A. accepted…receive

B. received…accept

C. got…receive

D. received…get

參考答案:B

34. I’m busy. I don’t have time this week.

A. many

B. much

C. too

D. some

參考答案:B

35. He fell the habit of not attending other people’s advice.

A. of; in

B. in; of

C. to; for

D. into; to

參考答案:D

36. He often stays at home at the weekend because he has friends.

A. a few

B. a little

C. few

D. little

參考答案:C

37. After we got there, we found that it was city.

A. such a nice

B. such nice a

C. so a nice

D. so nice

參考答案:A

38. The double room I booked is yours.

A. as same as

B. the same with

C. the same as

D. same as

參考答案:C

39. The girl me if her composition was well done.

A. answered

B. said to

C. asked

D. told

參考答案:C

40. It will take seven days for the box of books to Beijing.

A. got to

B. arrive

C. reach

D. go

參考答案:C

一.語音知識(共5小題;每題1.5分,共7.5分。)

在下列每緝單詞中,有一個單詞的劃線部分與其他單詞的劃線部分的讀音不同,找出這個詞。

1. A. climb B. job C. disturb D. club

2. A. sweater B. meant C. pleasure D. pleased

3. A. drunk B. dusty C. duty D. drug

4. A. breathe B. nothing C. clothes D. weather

5. A. prove B. rose C. wrote D. broke

二、詞匯與語法知識(共15小題,每題1.5分,共22.5分)

從每小題的四個選擇項中,選出最佳的一項。

6. Regular exercise can _________ you against heart disease.

A. fight B. protect C. keep D. support

7. Over a hundred people expressed their worries, but _________ were willing to help.

A. some B. many C. few D. little

8. You can't do anything else until you _________ your homework.

A. finished B. will finish

C. have finished D. had finished

9. First draw a line _________ the middle of the page. Then write a word in the space above the line.

A. across B. over C. between D. within

10.The manager had Ms. Brunell _________ the new assistant around yesterday.

A. to show B. showed C. showing D. show

11. Send for a doctor quickly. The man _________.

A. will die B. is dying C. dies D. died

12. I enjoy listening to Miss White; my English teacher, _________,I can only understand about half of what she says.

A. when B. because C. if D. though

13. The bag is very heavy. Come and lend me a hand, ?

A. should you B. do you C. can you D. will you

14. After working for two hours, I found _________ impossible to complete the paper in time.

A. me B. this C. that D. it

15. It was very kind of you to clean the office, though you _________.

A. needn’t do B. wouldn’t have

C. didn’t have to D. mustn’t have done

16. The faster anything goes up into the sky, _________.

A. it reaches the highest B. it reaches the higher

C. the highest it reaches D. the higher it reaches

17. Joe took his friends there by a shortcut, _________ reduced the drive from 50 minutes to 15.

A. where B. which C. that D. what

18. _________ there like that, you remind me of your father.

A. To sit B. Being sitting C. Sitting D. Sit

19. He told me that the number of students to be admitted _________ at that time.

A. had not been decided on B. were not decided on

C. has not been decided on D. are not decided on

20. Jack told his daughter that she could have _________ she wanted for Christmas.

A. which B. whatever C. that D. whenever

三.完形填空(共15小題;每題2分,共30分。)

通讀下面的短文,掌握其大意。然后,從每小題的四個選擇項中選出可填入相應空白處的最佳選項。

It was the late spring of 1979, a hot Saturday afternoon. Hundreds of us sat 21 , side by side, in rows of wooden chairs on the main campus lawn (校園草坪). We 22 blue robes (畢業生長袍). We listened carefully to long 23 . When the ceremony (典禮)was 24_,we threw our caps in the air, and we were officially graduated from college.

After that, I found Morrie Schwartz, my 25 professor, and introduced him to my 26 .He was a small man who took small steps, as if a 27 wind could; at any time, 28 him up into the clouds! His teeth were in good shape. When he smiled it was as if you had just 29 him the funniest joke on earth.

He told my parents how I 30 every class he taught. He told them, "You have a 31 boy here. He helped me a 1ot." Shy but 32 , I looked at my feet. Before we left, I 33 Mr. Schwartz a present, a briefcase with his name on the front. I didn't want to forget him. 34 I didn't want him to forget me. He asked if I would keep in 35 , and without hesitation (猶豫) I said, "Of course." When he turned around, I saw tears in his eyes.

21. A. along B. around C. beside D. together

22. A. took B. wore C. put on D. got in

23. A. lectures B. dialogues C. speeches D. reports

24. A. on B. up C. over D. away

25. A. lovely B. precious C. happy D. favorite

26. A. parents B. elder brother C. girl friend D. friends

27. A. strong B. north C. warm D. cold

28. A. beat B. pull C. blow D. wipe

29. A. made B. told C. played D. given

30. A. left B. reached C. missed D. took

31. A. special B. brave C. busy D. serious

32. A. astonished B. pleased C. disappointed D. nervous

33. A. handed B. sent C. delivered D. brought

34. A. While B. But C. And D. For

35. A. conversation B. mind C: company D. touch

四.閱讀理解(共15小題:每題3分,共45分。)

閱讀下列短文,然后根據短文的內容從每小題的四個選擇項牛選出最佳的一項。

A

After working long hours on her feet everyday in the operating, room, Taryn Rose knew a lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money. Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice and comfortable shoes.

At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of failure. "I could hear my friends and family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? And: they thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried. Once I was comfortable with that th6fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more than failure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but success"

Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from what I was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (減輕) pain. A former professor told me: 'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.

Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (機會) that come knocking. You have to have an open mind, the right skills and all your senses working to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it."

36. Before starting her shoe business, Taryn Rose was a

A. nurse B. worker C. doctor D. boss

37. Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her job change.

A. failure B. regret C. family D. colleagues

38. What did her former professor think about Rose and her new job?

A. She doesn't have to meet many people in her office.

B. Her new work is quite different from her old job.

C. She can now serve more people than before.

D. Her new work is much more difficult.

39. Which of the following can best explain the last sentence in the passage?

A. You have to do what you can after luck brings you opportunities.

B. You should open the door when opportunities come to you.

C: You have to be prepared for walking through the door.

D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

B

Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes for my children. No swimming. No music lessons. No play dates. Nothing.

Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only one hour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxious about this sudden, unplanned freedom. I had to push them out of the door with a ball, a bike, and so on. "Play? I ordered.

I learned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in the theory that having excellent grades isn't really important.

When my older kids, now in college and high school, were young, I brought in the rules of modern parenting. They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your child have a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才). Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (輔導) and practice of several days a week. Every minute should be taken and every minute has a purpose. That was really too much for my children.

Now with the new plan, we told stories, We listened to music. And' the. kids played with bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighborhood to play games.

We like those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, maybe that's because the time off has allowed us to enjoy each other's company;

40. What was new for the family last fall?

A. The children began to learn music when school was over.

B. The writer arranged no' extra lessons for the children.

C. The writer found no time to play with the sons.

D. The children had nothing to do after school.

41. At the beginning of that season the children

A. hated to spend more time on their homework

B. felt excited about making their own decisions

C. were pleased to have more freedom

D; were worried about the change

42. According to “modern parenting” discussed in Paragraph 4, parents should

A. make use of every minute to be with the children

B. provide coaching and practice for each, activity .

C. try extra means to find a child's real talent

D. know the rules but never talk about them

43. From the passage we learn that _________

A. children like story-telling more than bike-riding

B. parents should teach their children how to make a plan

C. children should have time to enjoy themselves after school

D. parents can enjoy their evenings when children play with others

C

A woman heads into a popular New York City coffee shop on a cold winter morning. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk at a busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy", the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These are the common situations we may see every day.

However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (成人)said people are ruder now than they were 20 years ago.

Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see. In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); and "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase 購物)

In New York, 60 tests (20 of each type)were done. Along the way, the reporters met all types of people: men and women of different races, ages, professions (職業), and income levels. And guess what? In the end, four out of every five: people they met passed their politeness test, making New York the most polite city in the study.

44, What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?

A. People are not as polite as they used to.

B. "Excuse me" is not welcome nowadays.

C. Of all the adults in the US 70% are rude.

D. People don't care about manners any more.

45. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

A. The study was reported in many cities of the world.

B. New York was the most suitable city for the experiment.

C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

D. Experiments were performed to see if common good manners exist.

46. What is found in the study?

A. More people passed the tests in New York than in any other cities.

B. Different kinds of people acted differently in the New York tests.

C. Four out of five people passed the politeness test in the study.

D. Many people in the experiment passed the tests by guessing.

D

This is not a diet (減肥食譜) or a hard exercise program. Nobody can stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss — a natural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to big benefits (好處). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll lose weight and be strong!

Talk it UP! Every time you pick up the phone, stand up and walk around. Heavy people sit on average two and half hours more every day than thin people, according to a study.

Get face time! We use e-mail so much that we've forgotten what our colleagues look like. Pick a colleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messages in person. And go out of your way: go to a bathroom or a copy machine on another floor and take the stairs, of course.

Think about your drink! Consider beer or wine instead of a frozen drink. A glass of regular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340.

Reduce a total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do.

47. What is mainly talked about in the passage?

A. How to do exercises daily.

B. How to lose weight easily.

C. How to work comfortably.

D: How to eat and drink regularly.

48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

B. People deliver messages to their colleagues in person.

C. More people walk around when they talk on the phone.

D. Heavy people make longer phone calls than thin people,

49. What does the writer mean by “face time” in Paragraph 37

A. Time for getting to know each other. B. Time for sharing ideas face to face.

C, Time for doing small jobs. D. Time for sharing ideas by email.

50. Which of the following probably has the most calories?

A. Strawberry daiquiri. B. Regular beer.

C. Margarita: D. Wine.

五.補全對話(共5句;每句滿分為3分,共15分。)

根據中文提示,把對話中缺少的內容寫在答題卡相應題號后。 這些句子必須符合

英語表達習慣。打句號的地方,用陳述句;打問號的地方,用疑問句。

提示:Tony問他的朋友Sam晚上喜歡干什么。Sam喜歡看電視。每天晚上都要看2—3小時,最喜歡的節目有新聞、連續劇、經典片,但體育節目中最喜歡的是足球。

Tony: 51 ? Do you watch much TV, for example?

Sam: Yes, quite a lot of television.

Tony: 52 ?

Sam: Er, about 2 to 3 hours.

Tony: Every evening?

Sam: 53 .

Tony: Huh. 54 ?

Sam: Um, news, …serials, classics.

Tony: Do you watch much sport on TV?

Sam: 55 .

六.書面表達(滿分30分)

假設你是李明,在本市主要商業區的一家銀行找到工作后,給Jack發電子郵件,告訴

他:

1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14號城市花園3-12室居住,該地靠近銀行:

2.雖然離Jack家遠了,但仍會像過去一樣常去拜訪他們;

3?;隊璊ack前往新家作客,電話為7635089。

注意:詞數應為100左右。

Hi, Jack,

sincerely yours,

Li Ming

參考答案

兌明:多項選擇題如考生選擇不一項,即使其中有一項是正確答案,也不給分;

選擇題答案:

1.A 2. D 3. C 4. B 5. A 6. B 7. C 8. C 9. A

10. D 11. B 12. D 13. D 14. D 15. C 16. D 17. B 18. C

19. A 20. B 21. D 22. B 23. C 24. C 25. D 26. A 27. A

28. C 29. B 30. D 31. A 32. B 33. A 34. C 35. D 36. C

37. B 38. C 39. A 40. B 41. D 42. C 43. C 44. A 45. D

46. A 47. B 48. A 49. B 50. C

五.補全對話

參考答案:

51. What do you like doing in the evening

52. How much time do you spend watching TV every evening

53. Yes, every evening.

54. What are your favorite programs

55. Yes, I do./I prefer football

評分說明: 本題應補入5處,每處3分,共15分。補入的部分內容恰當、語句正確、

通J頃的給滿分。與答案不同,但意思、語言無錯誤的不扣分。大體正確的,

給2分。句子結構或用詞有毛病,但尚能達意的,給1分。句子結構或用詞

有嚴重錯誤的,給0.5分或不給分。完全錯誤或只寫個別單詞的不給分。每

句中的拼寫錯誤每1—2處扣0.5分,不倒扣分。

六.書面表達

(一)評分原則:

1.本題總分為30分,按5個檔次給分。

2.評分時,先根據文章的內容和語言初步確定其所屬檔次,然后以該檔次的要求來

衡量,確定或調整檔次,最后給分。

3.詞數少于80和多于120的,從總分中減去2分。

4.評分時,應注意的主要內容為;內容要點、應用詞匯和語法結構的數量和準確

性、上下文的連貫性及語言的得體性。

5.拼寫與標點符號是語言準確性的一個方面,評分時,應視其對交際的影響程度予

以考慮。英、美拼寫及詞匯用法均可接受。

6.如書寫較差,以至影響交際,將分數降低一個檔次。

(二)內容要點:

1.搬家的原因和時間;

2.新家的地址;

3.還會常去看Jack一家;

4.歡迎來做客;

5.聯系電話。

(三)各檔次的給分范圍和要求:

第五檔(很好):(25—30分)

完全完成了試題規定的任務。

—覆蓋所有內容要點。

—應用了較多的語法結構和詞匯。

—語法結構或詞匯方面有些許錯誤,但為盡力使用較復雜結構或較高級詞匯所致;

具備較強的語言運用能力。

—有效地使用了語句間的連接成分,使全文結構緊湊。

完全達到了預期的寫作目的。

第四檔(好):(19—24分)

完全完成了試題規定的任務。

—雖漏掉1、2個次重點,但覆蓋所有主要內容。

—應用的語法結構和詞匯能滿足任務的要求。

—語法結構或詞匯方面應用基本準確,些許錯誤主要是因嘗試較復雜語法結構或詞

匯所致。

—應用簡單的語句間連接成分,使全文結構緊湊。

達到了預期的寫作目的。

第三檔(適當):(13—18分)

基本完成了試題規定的任務。

—雖漏掉一些內容,但覆蓋所有主要內容。

—應用的語法結構和詞匯能滿足任務的要求。

—有一些語法結構或詞匯方面的錯誤,但不影響理解。

—應用簡單的語句間連接成分,使全文內容連貫。

整體而言,基本達到了預期的寫作目的。

第二檔(較差):(7—12分)

未恰當完成試題規定的任務。

—漏掉或未描述清楚一些主要內容,寫了一些無關內容。

—語法結構單調、詞匯項目有限。

—有一些語法結構或詞匯方面的錯誤,影響了對寫作內容的理解。

—較少使用語句間的連接成分,內容缺少連貫性。

信息未能清楚地傳達給讀者。

第一檔(差):(1-6分)

未完成試題規定的任務。

—明顯遺漏主要內容,寫了一些無關內容,原因可能是未理解試題要求。

—語法結構單調、詞匯項目有限。

—較多語法結構或詞匯方面的錯誤,影響對寫作內容的理解。

—缺乏語句間的連接成分,內容不連貫。

信息未能傳達給讀者。

0分

未能傳達給讀者任何信息:內容太少,無法評判;寫的內容均與所要求內容無關或

所寫內容無法看清。

(四)說明:

1.內容要點可用不同方式表達。

2.應緊扣主題,可適當發揮。

(五) One possible version:

Hi, Jack,

I've got a new job at a bank in the main business area of the city. I'm moving to 3-12 City Garden, 14 Oxford Street next week. It's quite close to the bank. I've almost finished packing and hopefully the move will go smoothly.

Though my new home is about an hour's drive from your place, I'm sure I'll have time to visit you and your family often, as I did in the past years. You are welcome to visit my new home anytime at weekends. Call me at 7635089 and let me know how you're doing.

Sincerely yours,

Li Ming

Ⅰ. Phonetics (10 points)

Directions:

In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

1.A. caused B. wished C. guessed D. dressed

2.A. tea B. read (原形) C. real D. steal

3.A. through B. famous C. route D. wounded

4.A. native B. active C. national D. narrow

5.A. like B. limit C. knife D. inside

6.A. ear B. early C. earth D. earn

7.A. thank B. another C. smooth D. clothes

8.A. afternoon B. classroom C. roommate D. boot

9.A. houses B. horses C. rises D. exercises

10.A. expression B. discussion C. vision D. permission

Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

Directions:

There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

11. ______ riding to school, Mary usually goes to school on foot.

A. Without B. Rather than C. Instead of D. Inspite of

12. The teacher will tell us _______ to have the exam next Monday.

A. if B. that C. if not D. whether

13. In order to grow well, the Blue Sprace, like other pine trees, ______ a temperate climate.

A. require B. requires C. is required D. that requires

14. It took them more than ten years to ______ the defensive works.

A. build in B. build into C. build on D. build up

15. I haven’t decided which seat ________.

A. to sit B. is to sit C. to sit on D. is for sitting

16. Susan wants to know whether the measures have been agreed _______.

A. to B. with C. over D. on

17. All _______ is a continuous supply of the basic necessities of life.

A. what is needed B. for our needs C. the thing needed D. that is needed

18. His hard work _______ when he won the prize.

A. paid off B. showed off C. rang off D. kept off

19. The fire _______ two persons’ death as well as the damage of all the store’s property.

A. is resulted in B. is resulted from C. resulted in D. resulted from

20. On Sundays I prefer _______ at home to _______ out.

A. to stay…go B. stay…going C. staying…going D. staying…go

21. Generally, the thicker a mammal’s (哺乳動物) skin is, the less hair ______.

A. that has it B. that it has C. has it D. it has

22. My father ______ an invitation to a dinner party, but he _______ it.

A. accepted…received B. received…accepted

C. accepted…didn’t receive D. received…didn’t accept

23. _______ their homework, the children went for a walk.

A. When they were doing B. After they have done

C. Having done D. They had done

24. My parents never let me _______ alone.

A. to travel B. to travelling C. travelling D. travel

25. Hardly _______ the classroom when the class began.

A. had he entered B. he had entered C. he entered D. he was entered

26. We all enjoy working _______ him because he is a kind leader.

A. along B. in C. under D. on

27. She is _______to refuse, so I have to give in.

A. a too kind girl B. too a kind girl

C. too kind a girl D. a gird kind too

28. He couldn’t use his own car because it ________ then.

A. was being repaired B. was repairing

C. is repairing D. has been repaired

29. _______ go to the Great Wall for a visit?

A. Why don’t B. How about C. Will we D. Why not

30. With the guide ______ the way, we set out on foot into the night dark.

A. lead B. leading C. led D. to lead

31. He seems _______ from this university.

A. graduating B. being graduated C. to graduate D. to have graduated

32. The refugees need many things, but _______, they need food and medicine.

A. at most B. above all C. after all D. at the first

33. ______ France Viuard an excellent political speaker but she was also among the first members of the populist party.

A. Not only B. If only C. Only D. Not only was

34. He failed in the examination three times but _______ he passed.

A. at end B. at finish C. at last D. at least

35. On his return from his college, he found the house ________.

A. deserting B. deserted C. desert D. to be deserted

36. When Jane fell off the bike, the other children ________.

A. were not able to help laughter B. could not help but laughing

C. could not help laughing D. could not help to laugh

37. English is _______ interesting to us.

A. much B. very C. very much D. more

38. Grammar books here _______ well.

A. are sold B. sell C. sells D. have been sold

39. If everybody is _______, let’s begin our class.

A. sat B. seated C. seat D. sitted

40. He must have been there before, ________?

A. hasn’t he B. haven’t he C. doesn’t he D. isn’t he

41. He had to give up ___ the football match because he had his leg injured in the accident.

A. taking part in B. took part in C. to take part in D. take part in

42. The young people felt that they needed no help from anyone. They were very _____.

A. unexpected B. independent C. resistant D. separate

43. I hope my teacher will take my recent illness into _____ when judging my examination.

A. regard B. counting C. account D. observation

44. The letters PTO _______ parent-teacher organization.

A. stand for B. call for C. heard for D. care for

45. Something always _______ wrong when we try this recipe.

A. has gone B. have gone C. go D. goes

46. My watch ______ three o’clock.

A. tells B. speaks C. talks D. says

47. When I took his temperature, it was two degrees above _______.

A. average B. ordinary C. regular D. normal

48. I’d rather you _______ anything about it for the time being.

A. do B. don’t have C. didn’t have D. didn’t do

49. I don’t think we can take it ______, some problems still remains.

A. on hand B. by chance C. for granted D. at will

50. She walked across immense room _______ every one looking at her.

A. with B. as C. while D. when

Ⅲ. Cloze (20 points)

Directions:

For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

The death of a child, _51_ one’s own child, is something the mind can hardly comprehend. It seems to go _52_ nature. The end of a life that is still forming _53_ has just begun is an almost unthinkable cruelty.

But it happens. Parents sometimes must witness the illness and death of the children _54_ whom they gave birth. And _55_ will ever fill the empty place that the dead child leaves behind. Parents _56_ to die before their children, which is the natural order of life events. When the situation is reversed and a child dies _57_ the parents it seems wrong.

Yet we never know why one person dies and another lives. But we do know _58_ a child is gone, the parents still have a future, as grey and worthless as it may at first seem. Death may take the child, but the love never _59_.

The sorrow after a child’s death is one of the longest and hardest type of _60_ to live with. And it takes long to deal with the parents’ own emotions.

51.A. especially B. special C. especial D. most

52.A. with B. against C. beyond D. above

53.A. and B. or C. but D. so

54.A. at B. with C. to D. for

55.A. everything B. other thing C. something D. nothing

56.A. think B. expect C. like D. surely

57.A. before B. after C. in front of D. as

58.A. as if B. as though C. even if D. that

59.A. gives up B. goes away C. goes back D. goes through

60.A. loss B. losses C. losing D. lost

Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

Directions:

There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage One

In the old days, divers used to go down into the sea looking for ships that had sunk, because they hoped to find gold and jewels. Now divers still search for valuable things in sunken ships, but they also try to bring to the surface the ships themselves, or parts of them. The value of different kinds of metals has increased greatly over the last twenty or thirty years and even though a ship has been under the sea for many years, it may be worth a great deal.

One famous sunken ship is the “Lusitania”, which sank off the southern coast of Ireland in 1915 with a loss of nearly, 1,500 lives. It has four huge propellers made of an expensive metal. Today each of those propellers is worth $ 300,000 or more. The ship lying on the sea-bed has been brought by a man called John Light. He paid about $ 1,200,000 for the whole ship. He hopes to bring up those propellers and sell them. He also hopes to sell other parts of the ship, when he has brought them to the surface, for about $ 600,000.

61. Divers today try to bring to the surface _______.

A. gold and jewels B. parts of ships

C. whole ships D. all of the above

62. Diver try to bring up metals because ________.

they have been in the sea for a long time

gold and jewels are not valuable things

some kinds of metals are worth a lot of money

it is easy to bring up metals

63. The word “surface” in the passage means the ______.

A. market B. air C. top of a liquid D. sea

64. John Light hopes that he may be able to sell all the parts of the “Lusitania” for about _____.

A. $12,000 B. $300,000 C. $1,200,000 D. $1,800,000

65. John Light bought the “Lusitania” _______.

A. before 1915 B. before it sank

C. after it sank D. after they had brought up the propellers

Passage Two

Man’s first real invention, and one of the most important inventions in history, was the wheel. All transportation and every machine in the world depend on it. The wheel is the simplest yet perhaps the most remarkable of all inventions, because there are no wheels in nature—no living thing was ever created with wheels. How, then, did man come to invent the wheel? Perhaps some early hunters found that they could roll the carcass of a heavy animal through the forest on logs more easily than they could carry it. However, the logs themselves weighed a lot.

It must have taken a great prehistoric thinker to imagine two thin slices of log connected, at their centers by a string stick. This would roll along just as the logs did, yet be much lighter and easier to handle. Thus the wheel and axle came into being and with them the first carts.

66. The wheel is important because _______.

A. it was man’s first real invention B. all transportation depends on it

C. every machine depends on it D. both B and C

67. The wheel is called _______.

A. simple B. complicated C. strange D. unusual

68. It was remarkable of man to invent the wheel because _______.

A. it led to many other inventions B. man had no use for it then

C. there were no wheels in nature D. all of the above

69. The wheel was probably invented by ______.

A. a group of early hunters B. the first men on earth

C. a great prehistoric thinker D. the man who made the first cart

70. This selection says that the first wheel may have been a ______.

A. round piece of stone B. heavy log C. piece of metal D. slice of log

Passage Three

Eating in space is different from eating on earth. The food that astronauts carry with them does not look like the food you eat. Some food is carried in closed bags. It is cooked and frozen before the astronauts get it. All the water is removed from the food. In the spaceship the astronaut puts the water back. He “shoots” hot or cold water into the food bag with a special gun. He eats the food through a small hole in the bag.

Other foods come in bite sizes. The astronaut puts a whole piece in his mouth at once. There an be no crambs. Crambs would float around the spaceship and get in the way. Meat and cake often come in bite-sized pieces. Astronauts can’t drink water from open cups. The water would float in drops in the air. The water is put in the special gun. The astronaut shoots the water into his mouth. Eating in space is not easy. Astronauts must learn to eat this way.

71. Some space foods are carried in _______.

A. water guns B. lunch boxes C. closed bags D. crumbs

72. The story does not say this, but from what we have read, we can tell that ______.

you get much hungrier in space than you do

you can’t have water to drink in a spaceship

astronauts must learn many new and different things

you can’t eat anything in a spaceship

73. Why can’t astronauts drink water from cups?

The water would come from the open cups.

The water would spill all over their food.

Crambs would float in the cups.

The cups would float in the air.

74. The main idea of the whole story is that _______.

there is more food and water in space than on earth

eating and drinking in space is a special problem

astronauts can never eat or drink in a spaceship

there is no food or water in a spaceship

75. Which of the following does the story lead you to believe?

Food for astronauts must be made in a special way.

All meat on earth comes in bite-sized pieces.

Astronauts will only eat cakes made from crambs.

Astronauts have to go hungry in a spaceship.

Passage Four

The energy which the sun radiates goes in every direction, and only a minute part of it falls on the earth. Even so, it represents power of about 5,000,000 horsepower (馬力) per square mile per day; the sun gives us as much energy every miunte as mankind utilizes in a year. At present, we use this energy indirectly, and it is our final source of power. Coal represents the chemical action of the sun on green plants thousands of years ago. Water power results from the rain formed by vapor which comes from the evaporation of water under the sunshine. Even windmills operate because of air currents set in motion by the different heating affects of the sun in different places. Some day, through chemistry or some type of solar engine, we shall harness this great source of energy more directly. Already a scientist has worked out an engine, surprisingly efficient, in which the sun’s rays are concentrated through mirrors on a tube of water to create steam.

76. How much energy given off by the sun reaches the earth?

A. 100% but indirectly. B. 5%.

C. 50%. D. only a very tiny amount.

77. The reason why all the solar energy falling on the earth can’t be utilized is that ______.

only a very small part is available the sun is too distant from the earth

it takes thousands of years for this energy to be stored up in coal and oil

our scientific knowledge is not sufficient

78. Which of the following statements is NOT true?

Even windmill’s action depends on the sun.

The sun produces enormous energy for man to make use of.

Some day man will be able to utilize 100% of the solar energy that gets to the earth.

The sun produces different heating effects in different places.

79. In order to support this argument, the writer gives the example that _______.

a machine using solar energy efficiently has already been developed

the sun is our final source of power

man uses only a tiny part of the sun’s energy

the part of the sun’s energy we use is used indirectly

80. This passage centers mainly on ________.

harnessing energy through chemistry

our last source of power

how water power is produced

the amount of solar energy that can be utilized

Ⅴ. Writing (20 points)

Directions:

For this part, you are allowed 20 minutes to write a letter of about 80 words according to the following topic.

男女應該平等嗎?(Should Men and Women Be Equal?)

參考答案

Ⅰ. Phonetics

1.A 2.C 3.B 4.A 5.B

6.A 7.A 8.B 9.B 10.C

Ⅱ. Vocabulary and Structure

11.C 12.D 13.B 14.D 15.C

16.D 17.D 18.A 19.C 20.C

21.D 22.D 23.C 24.D 25.A

26.C 27.C 28.A 29.D 30.B

31.D 32.B 33.D 34.C 35.B

36.C 37.B 38.B 39.B 40.A

41.A 42.B 43.C 44.A 45.D

46.D 47.D 48.D 49.C 50.A

Ⅲ. Cloze

51.A 52.B 53.B 54.C 55.D

56.B 57.A 58.C 59.B 60.A

Ⅳ. Reading Comprehension

61.D 62.C 63.C 64.D 65.C

66.D 67.A 68.C 69.C 70.D

71.C 72.C 73.A 74.B 75.A

76.D 77.D 78.C 79.A 80.D

Ⅴ. Writing

Should Men and Women Be Equal?

People have different ideas about this issue, Some people say that men are superior to women in ability because men are physically stronger, do most of the hard labor in the world and hold most important positions. Other people believe that women have the ability to compete with men. There have been many famous women state leaders and great scientists in the world. We should fully carry out the principle “to each according to his work” so that the enthusiasm of both men and women for work can be fully aroused.

添加微信,快速了解成人高考

看了本文的網友還看了

我來說兩句

已有0條評論

加微信,及時獲取成考資訊

成考網微信二維碼
中山大學成人高考培訓班2

資訊排行

  • 熱點
  • 推薦
  • 最新
  1. 1

    2018年成考報考時間以及注意事項

  2. 2

    成考專升本考上后還要讀幾年?

  3. 3

    2018年取消專升本

  4. 4

    2017年廣州暨南大學有自主招生嗎?

  5. 5

    2016年全國成人高校招生統一考試時間表

  6. 6

    2019年應該這樣了解成人高考

  7. 7

    成人本科的方式,成人本科要讀幾年畢業?

  8. 8

    廣東省2016年各類成人高校招生錄取最低控制分數線

  9. 9

    2018年專升本改革

  10. 10

    廣東省2015年各類成人高校招生錄取最低控制分數線

2018年成人高考教材資料
關于我們|收藏本站|歷史版本|投訴建議|聯系我們|幫助中心|手機版| 分享到:

Copyright ? 2006-2019 廣州成考網 廣州成考網絡科技有限公司 版權所有

未經www.jfkhe.com 授權不得轉載本站內所有資料 粵ICP備09002093號

廣州市海珠區昌崗東路271號(廣州市紡織服裝研究所)六樓全層 電話:13512711330

網上報警 安全聯盟官網驗證

粵公網安備 44010502000635號

電話咨詢

13512711330

教材購買

鐘老師

13602489835